„Решението на протестиращите да се опитат да не допуснат депутатите до сградата на Народното събрание е странно. Такова действие би подкрепило правителството, тъй като вотът на недоверие няма да може да се състои”. Това заяви в студиото на NOVA депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Цвета Караянчева: Изходът от ситуацията не е служебен кабинет

Тя добави, че на протестите има млади, образовани и креативни хора, които имат истински граждански искания. „Заедно с тях обаче са хора със спорна политическа репутация и не само”, казва Атанасова.

„Вотът на недоверие е нормална парламентарна процедура. В демокрацията, опозицията си служи с този инструмент, за да вземе властта. Това ни се случва за 5-ти път през този мандат.

Мотивите на този път са описание на всички акции на българската прокуратура, а същевременно те искат оставката на главния прокурор”, добави Атанасова. Коментар по темата направи и депутатът от БСП Александър Симов.

Девети ден на антиправителствените протести (СНИМКИ)

„Младите хора изобщо не се интересуват от миналото.
То е ясно и те са приели, че нищо хубаво не се е случило. Ясно е, че щом това управление се подлага под въпрос, под такъв трябва да бъде и целият преход”, каза Симов.

Той добави, че всички хора на площада са обединени от идеята, че въпросът кой би управлявал страната ще се реши едва след оставката.
nova.bg