/ БГНЕС
Депутатът Емил Христов се извини на майките на деца с увреждания
97020
Депутатът Емил Христов се извини на майките на деца с увреждания
  • Депутатът Емил Христов се извини на майките на деца с увреждания
Депутатът от ГЕРБ и зам.-председателят на НС Емил Христов се извини от парламентарната трибуна за недопускането на майките на деца с увреждания в парламента вчера. По време на протеста те искаха да разговарят с депутатите, БСП и ГЕРБ се скараха в кулоарите и в крайна сметка се наложи опозицията да излезе навън.

Грозни сцени и скандал в парламента заради протеста на хората с увреждания

А причината майките да не бъдат допуснати вътре станаха тениските им с надписи: Системата ни убива.

"Извинявам се за изкривената, недостигнала до тях информация. Съжалявам, че стигнахме до там. Просто трябваше да имаме всички търпение, да изчакаме по-малко от 15 минути, за да можем да изясним нещата. Лично аз съм убеден, че щях да взема правилно решение, но не и през главата на началника на охраната", каза от парламентарната трибуна Емил Христов.

Протестиращи погребаха символично Конвенцията на ООН за правата на човека

Той уточни, че началникът на охраната спазва правила, които са утвърдени от Народното събрание. Според тези правила никой не би могъл да се намеси в работата на началника на охраната.
 
"Още веднъж се извинявам на гражданите, които бяха разочаровани вчера. Извинявам се на всички българи, които поставихме в една ситуация да се питат кое е истината. Истината е това, което ви казвам - аз не бях този, който пръв спря гражданите. И на мен не ми беше дадена възможност да разговарям с тях. Разпространена е фалшива информация", каза още народният представител.