/ БГНЕС, архив
Делото в Специализирания съд срещу Гриша Ганчев и още няколко души ще продължи на 2 май. Заседанието насрочено за днес бе отложено, тъй като една от подсъдимите се лекува.
 
Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.
 
На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, както и за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на "Литекс Комерс" АД от 711 580,56 лева.
 
Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев

Това е станало като не издадат фактури съгласно изисквания на закона и затаят истина в подадени пред НАП справки-декларации. На Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.
 
Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването установи, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите "Симек" ЕООД, "Никдоналд Комерс" АД и "Лозев" ЕООД.
БГНЕС