/ БГНЕС
„Добре съм. Под домашна карантина съм. Опитвам се да съчетая физическата дистанцираност с умерена физическа активност. Всеки ден изминавам по 10 000 крачки у дома“. Това каза народният представител от ДПС Хасан Адемо в ефира на предаването “Неделята на NOVA”.

„Между 28 и 30 дни трябва да спазвам карантина. Днес е десетият ден, остават ми още 20 дни“, уточни Адемов. Той определи въведените мерки срещу разпространението на коронанавируса като задоволителни. Според него те могат да бъдат променени в зависимост от това как се развива епидемията.

„На този етап е важно да се намери онзи тънък баланс между епидемичните и икономическите мерки, но трябва да бъде съхранен и живота и на медицинските специалисти“, каза той и благодари на персонала на инфекциозната клиника на ВМА, на колегите си от Движението за права и свободи и лично на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, които са му помогнали морално да преодолее състоянието си.

„Отношението, че аз съм се лекувал с нещо различно от останалите болни, е категорично неприемливо за мен“, заяви депутатът.

"Лечението на всеки един пациент е индивидуален акт на базата на опита на медиците в инфекциозните отделения. На тази база се взема решение дали да се прилагат хининови препарати или антибиотични", подчерта д-р Адемов.

„Благодаря на г-н Кирил Домусчиев, който като човек прекарал заболяването, още в първия ден ми се обади и ме подкрепи морално с надеждата да преодолея това състояние. Това беше изключително важно за мен“, завърши Хасан Адемов.