/ БГНЕС
Цветанов: Радев говори като лидер на политически проект, не като президент
96619
Цветанов: Радев говори като лидер на политически проект, не като президент
  • Цветанов: Радев говори като лидер на политически проект, не като президент
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пропусна снощния рожден ден на коалиционния си партньор Валери Симеонов заради здравословни проблеми. Но пък предизвика председателят на управляващите в парламента Цветан Цветанов да покаже какво може на лост. Идеята е да последва примера на президента Румен Радев, който преди дни направи коремно на лост пред командосите в Пловдив.
 
Темата за президента Румен Радев първо беше подхваната от лидера на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Той поиска да се разсекрети стенограмата от срещата на държавния глава с патриарх Кирил. А след това анализира и поведението на Радев.

Президентът показа отлична форма, дори и в костюм: превъртя се на 360 градуса на лост (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
"Румен Радев е човекът, който всъщност вече говори повече като заявка, като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България", коментира той. Цветанов отбеляза, че въпреки че вицепрезидентът Илияна Йотова понякога е доста критична и остра към ГЕРБ, но тя знае как се прави голямата политика и "превъзхожда с класи поведението на президента и позицията, която отстоява, свързана с националните интереси".
 
И докато от ГЕРБ не одобряват поведението на Радев, не същото е положението в другата част от управлението. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не видя причина да се търси стенограмата и похвали държавния глава: "Г-н Радев показа не лоша физическа форма с това коремно възлизане. Аз съм тренирал спортна гимнастика, само че то се прави от неподвижно състояние. Той го направи малко със замах, но все пак на тези години и с костюм, много добре беше, поздравявам го".

Президентството: Разговорите на Румен Радев с руския патриарх не са били засекретявани
 
Сидеров не успял да уважи снощното тържество на коалиционния му партньор Валери Симеонов. Здравословно бил възпрепятстван: "Но го поздравих, той ми благодари".
 
От БСП прогнозираха, че Радев ще бъде един от най-успешните президенти и допълниха, че освен да обединява гражданите, неговата работа е и да показва къде са грешките на управляващите.