/ пресцентър, правителствена информационна служба
Коронавирусът у нас взе още два живота. 51 са новите заразени за денонощието и така общият им брой става 966. От новооткритите случаи 16 са в болница. 22 от тях са от столицата, 19 в Плевен, в Бургас – 5, Кюстендил – 2, Смолян – 1, Сливен – 1, Хасково – 1“. Излекувани са 170 души. 

Двама души със съпътстващи заболявания са починали в София - един човек с диабет в болница "Света София" и още един човек със сърдечни проблеми.  във ВМА. Това стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин в Министерския съвет.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен (ВИДЕО)

4 са новите положителни проби на медицински персонал и така общият им брой става 80. Новите проби са на лекар и медицинска сестра от ВМА. В ИСУЛ има една медицинска сестра, както и една мед. сестра от Хасково. Броят на оздравели лекари е 8. 

268 общо са в болници, като 34 са в интензивни отделения. 556 случаи са в София, от които 144 в болница и 22 в интензивно отделение.

София все още е най-голямото огнище на зараза и заради това не се предвижда облекчение нито на влизането, нито на излизането от града, заяви още Мутафчийски. Столицата бе затворена до второ нареждане по искане на щаба преди Великден.