/ Георги Димитров
Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри образците на изборните книжа за произвеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. 

По думите на председателя на ЦИК Камелия Нейкова обнародването на изборните книжа ще се случи най-рано през някой от почивните дни, в извънреден брой на "Държавен вестник".

70,5 млн.лв. ще струват предсрочните избори на 2 октомври
. Това става ясно от план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите, съобщиха от правителствения пресцентър. 

Дейностите, които ще се финансират с тях включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали; отпечатване на бюлетините; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.