Циганската наглост в Петрич ескалира опасно, алармират от Атака
Циганската наглост в Петрич ескалира опасно, алармират от Атака / снимка: Dariknews.bg

Трябва да се търси политическа отговорност за бездействието на МВР по повод постоянните кражби от земеделците в Петрич. Има директива от страна на правителството - циганите да не се закачат, да не се арестуват и подвеждат под наказателна отговорност за кражби както на земеделска продукция, така и на дървесина в района, се сочи в декларация на партия "Атака", разпространена от областния лидер на партията в Благоевградско Илиан Тодоров.

"Държавата харчи над 3 милиарда лева на година от бюджета за помощи на циганското население, но за благодарност циганите ни крадат, бият, държат се безкрайно арогантно погазвайки всякакви норми на морал и чест, подигравайки се и танцувайки върху гробовете на дедите ни, роднините ни", коментира Илиан Тодоров.

"Атака" няколкократно предложи и внесе проект за закон за доброволните отряди, чрез което да се нормализира ситуацията в цялата страна, но за съжаление проекта не бе приет от правителството на ГЕРБ. МВР и служителите във ведомството също се издържат от данъците на населението, но не виждам активни действия от страна на органите на реда в Петрич по превенцията на тези кражби, което ме води към мисълта за държавна поръчка. Всички работещи българи реално плащат тока, водата, здравното осигуряване на циганите, а за благодарност те ни крадат поголовно. Законни ли са къщите в циганската махала на Петрич, настояваме за пълна проверка и незабавно събаряне на незаконните постройки в циганската махала на града. Арестувани ли са вече биячите цигани, образувани ли са наказателни производства срещу тях", питат от областната структура на "Атака".

"Призовавам всички лидери на политически партии да престанат да използват циганите единствено и само като електорат по време на избори. В тази държава всеки български гражданин има права и задължения без значение цвета на кожата. Всички управлявали през последните 23 години допуснаха циганите да имат само права. Призовавам премиера Борисов да спре да си затваря очите пред бруталното поведение и кражби от ниви, земеделски земи и разбира се да промени цялостната политика по отношение на циганите. Днес се оказа, че в България дискриминираните са българите, а циганите са галениците на всички власти", се сочи още в декларацията на "Атака".