Четири банди опитват да завладеят наркотиците в София
Четири банди опитват да завладеят наркотиците в София / Sofia Photo Agency
Четири банди опитват да завладеят наркотиците в София
37254
Четири банди опитват да завладеят наркотиците в София
  • Четири банди опитват да завладеят наркотиците в София

Четири малки групи се опитват в момента да завладеят наркопазара в София, съобщи пред Дарик директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов. Той уточни, че пазарът на кокаина в града е най-свит заради високата му цена - 1 грам струва над 150 лева. За сметка на това масово се продават амфетамините и марихуаната, които са евтини. Пазарът на дрога бил и пълен с единични дилъри - част от разбити преди групировки.

След като МВР удари двете големи банди, които владееха пазара на наркотици в София, в момента има липса на ясно изразени лидери, разказва пред Дарик комисар Валери Йорданов: „Има период на затишие, тъй като неминуемо тези наши повдигани обвинения и съответно мерки, които бяха взети от съда, оказаха сериозно влияние върху наркоразпространението. Все пак това е пазар, на който и сега се забелязват такива, макар и още в зачатъци, дилъри, които са част от тези разбити групировки - нови, които се опитват да се наместват на пазара. Нашият стремеж е да ги неутрализираме в зародиш. Поне към момента са три-четири такива малки групички, които се опитват да се наместят".

Заради кризата част от собствениците на магазини и офиси са освободили охраната си. Това доведе и до засилване на опитите за въоръжени грабежи, разказва комисар Валери Йорданов: „Повечето от обектите, които стават обект на нападение, преди година-година и половина-две са били с жива охрана. Сега вече се разчита изключително и само на техниката".

Полицията в София работи само по един сигнал във връзка с убийството на радиоводещия Боби Цанков. Комисар Валери Йорданов съобщи още, че е създадена работна група от експерти от СДВР, „Криминална полиция" и ГДБОП, която да прегледа материалите по някои от знаковите убийства у нас.