/ netinfo
Две тежки катастрофи отнеха шест човешки живота само за ден в Бургаско. Пътен инцидент на изхода на Бургас се превърна в истинска касапница. Злополуката станала към 13.55 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0. Инцидентът е предизвикан, след като лек автомобил „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68-годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват коли от Бургас в посока София.

Черната статистика набъбва, все повече българи умират по пътищата

Последвал челен сблъсък с „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46-годишнен мъж от София. При инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация. Във фиата са били  две жени – на 74 и 62 години и двама мъже – на 87 и 78 години, които заедно с 68-годишната водачка загубили живота си- четирима от тях загинали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си. Възрастните хора са се прибирали към Бургас от тракийски събор.

Идея на полицаи: Да се изсекат дърветата около магистралите, за да се намалят катастрофите

Водачът на реното е настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак. Движението в пътната отсечка продължава да е затруднено, като трафика се отбива през надлез „Джъмбо” в посока „ЛУКОЙЛ”, с. Свобода, Камено и автомагистрала „Тракия”.   

При друга катастрофа турски мотоциклетист загина на пътя Бургас-Малко Търново. Трагичният инцидент стана на опасен завой между селата Бръшлян и Стоилово. Мотористът не успял да вземе виража, блъснал странично „баничарка” и паднал на пътя, но е останал жив. Идващо непосредствено след него „Рено” с бургаска регистрация прегазило младия мъж. Той издъхнал на място. Движението в района е частично затруднено.

Към 10.50 ч. на пътя между Поморие и Ахелой в района на „Солниците”, минувач забелязал в канавката мотоциклет и труп на млад мъж. Установено е, че загиналият е 22- годишен мъж от Поморие, а мотоциклета е с бургаска регистрация, закупен от негов познат на 26 май. Датата, часа и причините за настъпилия тежък пътен инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.