/ БГНЕС
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Пакистан Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между двете държави. Церемонията се състоя в Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

България и Украйна подписаха Меморандум за сътрудничество в борбата с престъпността

Министър Алексиев каза, че подписването на меморандума е още една стъпка към добрите отношения между България и Пакистан. Това е първият документ в областта на транспорта, който се подписва между двете държави, допълни той. Меморандумът ще доведе до по-добро сътрудничество в областта на транспорта, на подобряване на митническите и пристанищните услуги и на търговията в областта на морския транспорт. Този документ ще даде възможност за по-добри условия на труд и работа на моряците, които плават под флага на Пакистан или България, така че това е полезна стъпка, която трябва да надграждаме, допълни той.

БГНЕС

Морският транспорт е изключително важна част за търговията и икономическото сътрудничество и се надявам това споразумение да даде полезна рамка и стимул да се увеличи и задълбочи двустранното сътрудничество в тази важна област в полза и на двете страни, каза посланик Афтаб и благодари на министър Алексиев и екипа му за подкрепата и съдействието в процеса на подписването на споразумението. Очаквам да работим съвместно и занапред, допълни тя.
Десислава Пеева, БТА