С мероприятия в цялата страна БСП ще отбележи 1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност. Социалистите ще отбележат празника с шествия, концерти и отдаване на почит пред личностни с принос към борбата за работнически права в България. Това съобщиха от партията.

В честванията ще участват депутати, младежи, местни лидери, активисти и съмишленици. Празничните събития са отворени за всички.

 В София от 11 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе митинг-концерт.

Заради предстоящите почивни дни: Интензивен трафик на изходите от столицата

 Социалистите в Пловдив организират дискусия, която ще се проведе в сградата на Градския съвет на БСП-Пловдив от 11:30 ч. По-късно местните партийни активисти ще почистят и засадят дръвчета в градинката на паметника „Скобелева майка”.

БСП-Варна също организира празничната си програма около доброволческа дейност, като са предвидили да съчетаят традиционното си мероприятие с почистване и боядисване на сцена „Раковона” в Морската градина. Събитието е с начален час 10:00 ч.

 В Бургас социалистите ще проведат традиционното си автошествие, което ще започне от паркинга на магазин „Метро” от 10 ч. и ще премине през централните булеварди на града.
 
С Първомайско тържество съвместно със синдикати БСП-Русе ще отбележи празника на работниците от 11 ч. на площад „Свобода”.
 
На празнична програма с много песни и танци са заложили жените социалистки в Кърджали, които организират за 11-та поредна година фолклорно танцово надиграване „Танцувай с нас” с участието на 15 състава с над 250 участника от областта.