/ БГНЕС
Твърденията на ГЕРБ за некадърно управление на община Сопот са опит да се скрият сериозните проблеми в държавата с несъбраното ДДС, отговориха от БСП.
 
По-рано от ГЕРБ обявиха, че внасят сигнал до главния прокурор заради съмнения за нарушения на кмета на Сопот от БСП Деян Дойнов при управление на европейски средства по оперативни програми.
 
Това е един опит, който не е подкрепен с никакви нито политически, нито икономически факти, коментира пред журналисти секретарят на ПГ на "БСП за България" Георги Търновалийски. По думите му това е едно обвинение само по снимка, защото инициативен комитет е дал информация на един бивш депутат от ГЕРБ, който управляващите много умело използват, за да манипулират общественото мнение и да го настройват там, където не са проблемите.
 
ГЕРБ сезира главния прокурор за евентуални финансови нарушения в община Сопот

Всъщност община Сопот беше в много тежко финансово състояние с блокирани активи, банкови сметки и дори стола на кмета беше описан от съдия изпълнител, коментира Търновалийски. Община Сопот вече е в много по-добро финансово състояние и това е видно от информацията, която предоставя Министерството на финансите, каза той, визирайки отговор на финансовия министър миналата седмица. Там няма такива задължения, каквито се опитват да изкарат колегите от ГЕРБ, добави депутатът. Той коментира, че ако има нещо, с което кметът на Сопот е сгрешил, той ще си понесе своята отговорност.
 

"Но проблемът е другаде - много сериозният проблем, които имаме в държавата с огромните задължения, които не са събрани, огромните суми ДДС, които стоят и явно администрацията не може да се справи. И може би за да скрият своето участие в това, управляващите манипулират по този начин", коментира Георги Търновалийски.
 
Днес излиза една нова информация, отново депутат от управляващата партия ГЕРБ, който е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице, колегата Борис Кърчев е продал своите фирми на едно малоимотно лице от старозагорско село - Динко Динев, и с това е решил своите проблеми, отбеляза той.
БТА