БСП определи като неуместно поведението на НДСВ
БСП определи като неуместно поведението на НДСВ / netinfo
Неуместни и неприемливи са различията, които се демонстрират от коалиционни партньори, когато става дума за вот на недоверие, обвързващ цялото управление и правителството с организираната престъпност. Такова мнение изрази говорителят на БСП Ангел Найденов в кулоарите на парламента по повод решението на жълтите депутати да гласуват "въздържал се".

Въпреки че подчерта суверенното право на всеки в тройната коалиция да изразява своя позиция по важни въпроси и да намери своя начин, Найденов изтъкна, че има особени политически моменти, когато е важно да се демонстрира една обща логика от коалицията. И добави: „Доколкото разбирам, става дума за въздържане, което не е подкрепа на вота, но това е знак от страна на НДСВ”.

Междувременно в декларация от трибуната лидерът на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов заяви, че днес гласуването на вота ще оформи едно правителство на малцинството. Бакалов призова и ДПС и НДСВ да понесат своята отговорност за управлението.

НДСВ също трябва да понесе отговорност като хора, които в момента се опитват да търгуват и да продължават своята брокерска политика със заявката, че ще гласуват „въздържал се”, а не „за” вота на недоверие”, констатира Йордан Бакалов.