/ БГНЕС
БСП настоява за оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
95196
БСП настоява за оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
  • БСП настоява за оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Причината - документалният филм на Елена Йончева за оградата по границата с Турция и съмнения за корупционни схеми и покровителстване на каналджийството.
 
Елена Йончева представи филм за трафика на бежанци

Ситуацията в оградата на българо-турската граница не касае само темата за националната сигурност на страната, но най-вече корупцията.
 
БСП иска оставките на вътрешния министър и на Валери Симеонов заради оградата по границата

"200 млн. лева от хората са изсипани там, а видяхме в какво състояние се намира. По-важно има свидетели, чухте свидетел - служител, който говори за организирани канали за трафик. Той говори за плащане до високи равнища в държавата. Затова искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и Валери Симеонов", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
 

"Ще намерим всички способи на правото - българското и европейското, да гарантираме на този човек защитата му като защитен свидетел и неговото свидетелстване по тези факти", увери Нинова.
 
БСП пита: Кои са депутатите наркотрафиканти и купували гласове?

Депутатите от БСП искат също премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан след коментара му, че в парламента има депутати, които се занимават с наркотрафика.
БГНЕС