Нинова настоява за консултации с финансовия министър за актуализация на бюджета

Още утре БСП ще дадат предложения за актуализация на бюджета и ще искат консултации с министъра на финансите. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на икономиката.

Левицата предлага три сфери на разговори за актуализацията. БСП ще настоява и за таван на цените на някои хранителни стоки и на енергоносителите. Както и за ново повишаване на пенсиите.

Великден по време на инфлация: Колко струват яйцата в навечерието на празника

"Диференциран ДДС, въвеждане на необлагаем минимум или промени в закона за корпоративното облагане или облагане на свръхпечалбите на държавните и частни енергийни дружества. И трето, ние държим на преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход", съобщи Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията, на което бе дадена оценка за първите сто дни управление на правителството на Кирил Петков.

"Тази практика я има в Испания. Държим на преизчисляване на пенсиите и подобряване на данъчната система, което също да подпомогне хората. Ще поставим тези въпроси още утре пред коалиционните партньори. Нещото, което може да разклати управлението, са цените", категорична бе лидерката на левицата.

Нинова след Националния съвет на БСП: Правителството има два успеха и една слабост

Тя определи като груба манипулация и лъжа твърдението на ГЕРБ, че правителството е посегнало върху Сребърния фонд. "Подобни спекулации и манипулации ще опровергаваме винаги", заяви лидерът на левицата.