Босовете на организираната престъпност само получавали куфарчета с пари
Босовете на организираната престъпност само получавали куфарчета с пари / cнимкa: БГНЕС
Босовете на организираната престъпност само получавали куфарчета с пари
25089
Босовете на организираната престъпност само получавали куфарчета с пари
  • Босовете на организираната престъпност само получавали куфарчета с пари

Босовете на организираната престъпност у нас в последните години се интересуваха единствено от това да си получават куфарчетата с пари, без да ги касае от какъв точно бизнес са придобити. Това разказва пред Дарик бивш служител на ГДБОП, пожелал анонимност. Той допълни, че след всяко от показните отвличания са проверявани около 10-15 души от криминалния контингент, за които е имало информация, че може да са свързани с конкретната случка.
 
Експертът си спомня, че след отвличането на сина на застреляния бизнесмен Иво Марков-Джорджо били проверени около 15 души, сред които и застреляния преди време в София Йордан Цонков-Джиджи. Проверяваните обаче били на по високо ниво в организираната престъпност у нас в сравнение с групата на „Наглите".

„По-високостоящите в последните години, които обикалят в пространството, те не се интересуваха кой с какво се занимава. Носеха им едни пари в едни куфарчета и това е. Най-много някой да им поиска пари да направи нещо, а те даже не го питаха какво ще прави. Дали ще правиш наркотрафик, дали ще отвличаш хора - за авторитет привикат някой, размахат му пръст и така", разказа бившият служител.

Относно случаят с починалия по време на полицейска акция Пламен Куцаров бившият служител на ГДБОП разказва, че вероятно той е бил член на група за отвличания, различна от тази на „Наглите". Групата действала и по различен начин от задържаните за 12 отвличания хора на Йожи и Поли Културиста.