Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира меморандума, предложен от ПП-ДБ.

"На пръв поглед наивен меморандум, но той е за пред публиката и си изигра своята роля. А нашия следващ ход пък - да им кажа - ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства - министър - зам.-министър от двете партии. Щом нямат свян да искат 50:50 на регулаторите, тогава и в МС нека да бъде 50:50, в Митниците и НАП да бъде същото (защото сега са изцяло контролирани от Асен Василев), Василев само сменя поголовно шефове на митници и АДФИ - всичко, което беше от ГЕРБ, беше поголовно сменено", обясни Борисов. 

Той отправи критики към правителството. Според него не са си свършили ангажиментите към Украйна.

"Давам само пример – ние към днешна дата реално нищо от това, което депутатите, нашите симпатизанти и членове, нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то всъщност си е в България", коментира той.

"Две години кръвопролитие, две години ужасна война в Украйна, на нашата граница. Две години ужаси в Европа - икономически срив, рецесия, нищо добро за нашия континент. Важно е младите хора да знаят какво се прави в парламента и държавата. Днес темата е Украйна, смъртта, причинена умишлено от режима на Путин, и като гледате кадрите от този леден затвор, Навални се върна доброволно в Русия и умря. Виновник е Путин, и всяко друго тълкувание е различно от това, което ГЕРБ приема", допълни Борисов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР, БГНЕС