Борисов разпореди проверка на строежите в района на Околовръстния път
Борисов разпореди проверка на строежите в района на Околовръстния път / netinfo

Кметът на София Бойко Борисов разпореди проверка на всички строежи, попадащи в обхвата на обект Околовръстен път София - Южна дъга. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Проверката е във връзка със започнатите строително-монтажни работи по реализиране на обект - Околовръстен път София - Южна дъга в участъка от пътен възел Бояна до улица "Симеоновско шосе" и предвид възникналата непосредствена опасност за безопасността на движението, хигиената, естетиката, чистотата и спокойствието на гражданите, вследствие на извършващото се строителство в района.

Борисов е наредил да бъде извършена незабавна съвместна проверка на място и по документи от длъжностни лица на Дирекция "Контрол по строителството" на Столична община, служители на Столичния инспекторат към Столична община и служители от район "Витоша" на всички строежи, попадащи в обхвата на обект: Околовръстен път София - Южна дъга: от бул. "Черни връх" до улица "Симеоновско шосе".

Кметът на София е наредил при констатиране на нарушения при издаване на строителни книжа и в процеса на строителството да се предприемат предвидените законоустановени действия за образуване на производства за спиране и премахване на незаконните строежи. За установеното при проверката своевременно да бъдат информирани специализираните контролни органи по Закона за устройство на територията, се посочва в съобщението.

Изпълнението на заповедта е възложено на арх. Влади Калинов - Директор Дирекция "Контрол по строителството" на СО, Гален Ганчев - Директор на Столичния инспекторат към СО, на Любен Петров - кмет на район "Витоша".

Кметът нарежда да бъде уведомен за действията по проверката в 14-дневен срок, се допълва в съобщението.