/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов посети напълно обновената Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница „Пирогов“.

„Колко изгорели съм гледал, колко съм спасил. Миличките. По-грозна и шокираща гледка няма.“, коментира Борисов, който припомни на персонала клиниката, че е бил пожарникар.

Отличиха премиера Борисов с награда „Факла на свободата“ (СНИМКИ)

„Сградата е строена през 1976 година и от тогава една плочка не е сменена. 43 години са това.“, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. „В момента ремонтираме неврохирургията и лицево-челюстната хирургия. Догодина за 70-годишнината на „Пирогов“ планираме и енергийна ефективност на всички сгради.“, каза още проф. Балтов, а премиерът му поиска сметка за енергийната ефективност, за да може правителството да предвиди средствата.



"Лекарите и сестрите в „Пирогов“ работят денонощно. Всяка минута спасяват някой пострадал българин и се радвам, че Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в болницата за спешна помощ е изцяло модернизирана. Медиците разполагат с най-модерната апаратура при изпълнението на мисията им - спасяване на човешки животи. Планираме за догодина, когато „Пирогов“ ще отбележи своята 70-годишнина, да отпуснем средства за цялостно саниране на сградата и за още важна апаратура", написа малко по-късно във Фейсбук премиерът.