/ БГНЕС
Докато президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова полагаха клетва в Народното събрание, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с актива на ГЕРБ - Силистра, където отправи нови критики към правителството.

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва (СНИМКИ)

"Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април- май. Всички около нас работи с милиарди - гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ", посочи Борисов.

"В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет", подчерта той.

Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово

"Хемус" няма да стане никога, категоричен е Борисов. Дори в един момент и ние да управляваме - всичко поскъпна.

Темата за пенсиите много се изкривява - на 1 юли актуализацията на пенсиите си върви по закон, отбеляза той.

Заиграха се със страховете и надеждите на хората, смята Борисов.

Борисов коментира и посещението на Кирил Петков в Северна Македония. "Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен толкова години македонски политик не може да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски", коментира лидерът на ГЕРБ. Това е признак за лошо възпитание на политици, добави той.

За първи път отива държавник в Северна Македония и не отива да сложи едно цвете на паметника на Гоце Делчев, отбеляза още той.

Борисов коментира и втория мандат на Румен Радев за президент. "Аз приемам избора на българския народ и се съгласявам с него, оценката я дават хората. Интересно ми е как социолозите познаха неговия резултат с точност, а не познаха резултата от парламентарните избори. Когато загубиш, трябва да поздравиш противника - това успокоява публиката".