Борисов обвини Станишев и Местан в организация на подслушванията
Борисов обвини Станишев и Местан в организация на подслушванията / снимка: БГНЕС, архив
Борисов обвини Станишев и Местан в организация на подслушванията
69876
Борисов обвини Станишев и Местан в организация на подслушванията
  • Борисов обвини Станишев и Местан в организация на подслушванията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е организирано подслушване на най-високо ниво в партията от лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Повод за обвинението е информацията, която изнесе адвокатът на Цветан Цветанов - Менко Менков, че има информация за законно разрешение за използване на СРС-та срещу заместник-шефа на ГЕРБ.

„Приемаме, че съгласно закона определени служби, прокуратура, следствие са решили да направят подобно подслушване. Първо ни интересува какъв е критерият това да се направи. Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия. Защо през това време, задавам риторични въпроси, Местан, Цонев (бел. ред. Лютви Местан, Йордан Цонев) непрекъснато говорят, че ще излизат записи. Аз от всичките им изказвания знаят неща, който не би трябвало да знаят. Местан, Станишев и компания. Те не би трябвало да ги знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов. Като например разказвал съм му разговори, които съм водил в Европейската народна партия, какво лошо”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Аз много тежко му се карах по телефона (бел.ред. на Цветан Цветанов) и изведнъж вчера Местан каза, че го пускам по бобслея. От къде знае? Кой търча с флашките и записите, така както търча да информира Местан, че Бисеров (бел.ред. Христо Бисеров) е тежко обвинени. И за една нощ той стана от зам.-председател на парламента и зам.-председател на ДПС стана гражданина Бисеров. Кой знае моите разговори и защо”, обърна се още Борисов.