Борисов: Независимостта на Косово трябва да се признае
Борисов: Независимостта на Косово трябва да се признае / снимка: Sofia Photo Agency
Независимостта на Косово трябва да се признае, заяви столичният кмет Бойко Борисов. Той коментира и митинга на опозицията в четвъртък.

Ето какво каза още столичният кмет:

Отдавна съм престанал да наблюдавам какво правят БСП. Знам, че държавата като такава – няма. Ние нашата сме я казали. При създавалата се ситуация в Косово не виждам друг начин, освен да се признае тяхната независимост, колкото и да е непопулярно, и би било популизъм да се говори обратното. Предполагам, че и държавната позиция ще бъде такава впоследствие.

Г-н Борисов, чуха се различни оценки за митинга в четвъртък. Според вас успешен ли беше той?

Категорично. Ние не сме целили и не случайно аз направих така, че да не се допуснат и палаткови лагери и митинг по време на тъмната част на денонощието. Изрични разговори водих с колегите от другите опозиционни партии да бъде много мирен, много дисциплиниран, много европейски, да бъде така направен, че да свършим във времето преди трафика в 17.30 ч. в София. В противен случай, ако го нямаше този митинг, вотът на недоверие щеше да мине, както всички останали – с шеги и закачки. Естествено е, че когато е в работно време, не може да се очаква, че хората ще напуснат работа, за да отидат на митинг. Целта му беше именно да се обърне внимание.

А нови митинги ще бъдат ли организирани?

Не виждам смисъл, ако не се случи нещо като ексцесия в държавата, да се прави митинг.