/ БГНЕС
Инспекция на строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път Пловдив-Асеновград направиха днес премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Александър Нанков.
 
Министър-председателят даде срок от два месеца да се преработи проектът и да се предвидят локални платна от двете страни на трасето. Пет кръгови кръстовища и 10-километрова отсечка ще бъдат включени още в проекта.
 
Едното от кръговите ще води към Летище Пловдив. "Наричат тази отсечка "пътят на смъртта". Сега сме вложили много усилия, накарах им се, преправиха проекта и ще го оправим", зарече се Борисов. Очаква се пътят да бъде завършен до септември идната година. "Две години се водят безумни обжалвания на обществени поръчки за проекта. През това време загинаха хора", посочи премиерът.

Вицепремиерът: Няма как Бойко Борисов да спре Валери (ВИДЕО)
 
Бойко Борисов коментира и проверките на вицето си Валери Симеонов. По негови думи той действа в рамките на закона. "Законът е такъв- не позволява да има шум след 23 ч. Ако това е дебат, трябва да се пренесе в парламента и да се смени или да не се смени в зависимост какво решат народните представители", каза министър-председателят.