/ БТА
"Разберете се с другите парламентарни партии, важно е да има бюджет и решение за Република Северна Македония (РСМ)", поиска на среща с депутатите от ГЕРБ Бойко Борисов. Срещата бе излъчвана на живо на страницата му във Фейсбук. "Приемете бюджета, ако трябва - техния лош бюджет, за да не се спекулира", предложи лидерът на ГЕРБ. 

Според него управляващите са паднали от власт заради арогантността им, която ги е довела до изолация в парламента. Той се обърна към всички да се върнат към предизборните си програми. И отново подчерта, че партия, която подкрепя членството ни в Еврозоната, която е на страната на Украйна, твърдо стои зад НАТО и ЕС, която е за разширяване на ЕС със Западните Балкани, за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол, може да е партньор на ГЕРБ.

"Винаги може да се намери формула по тези важни задачи, по съдебната реформа, винаги може да седнат експерти и да ги решат", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обърна и към Кирил Петков с молба да нареди на своята партия - "Продължаваме Промяната", да подкрепи френското предложение за РСМ. "Тежестта на това решение ние от ГЕРБ усетихме вчера, ще обясняваме дълго на нашите избиратели, ще изгубим сигурно част от тях", добави бившият премиер.

По-рано на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че те ще влязат в пленарната зала, ако в дневния ред са важни за обществото законопроекти, каквито са актуализацията на държавния бюджет и тези на НЗОК и ДОО, закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и средствата от ЕС, и ако се обсъжда темата за  Република Северна Македония. 
БТА