/ Правителствена информационна служба
Използваме хубавото време и по-малкия трафик по пътищата, за да поправим мостовете по магистралите. Това обяви премиерът Бойко Борисов, преминавайки по автомагистрала "Тракия".
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 12 април 2020 г.

Работниците на обекта го увериха, че ремонтните дейности би трябвало да приключат до края на май. От своя страна Борисов изрази надежда през май да отворят хотелите и ресторантите.

"Хем си помагаме с времето, хем тези хора не са на борсата", отбеляза Борисов. Според него, ако всички върви наред, ремонтите на 5-те моста на магистралата ще бъдат завършени. Премиерът се запозна с основните строителни дейности по магистралата. Той изрази възмущението си от старото строителство.

"Не знам как ни е опазил Господ. При едно земетресение жертвите щяха да са много. Виждате в Италия как се срутват мостовете", коментира той.



На входа на София Борисов беше посрещнат от директора на СДВР, който го увери, че се налага стриктен контрол на пропусквателния режим в града. "Дали сме възможност на тировете да преминават, за да не се прекъсва връзката, колкото и затруднена да е икономиката", информира още премиерът.



От магистрала "Тракия", Борисов се отправи към Южната дъга, за да провери докъде е стигнала строителната дейност там.