/ БГНЕС
По думите му неговият политически опонент е Румен Радев
„Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в Бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 години“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Варна, предаде БГНЕС.

Борисов сигнализира, че приходите намаляват със 700 млн., разходите се увеличават с над 2 млрд.

„Европейската комисия казва: устойчивост на дълга, устойчив растеж. Устойчивостта на дълга означава не правете повече дълг. Нямаме с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП, много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Човешкото ни достойнство ръководи действията ни в този момент от историята

ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи. На езика на ЕК предпазливост означава много внимавайте. Бъдете предпазливи да се харесате на хората. Съвестта ми е чиста, защото на тази дата съм предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Също както преди 2 години предупредих, че следва хаос и тотална криза“, заяви Борисов и подчерта, че ЕК са написали всичко, което България трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи.

Според Борисов са необходими инвестиции и реформи. „В плана сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха“, отбеляза със съжаление той. „Еконта дойде излъга ви, като промоутърите, които лъжат с тиганите. Четири магистрали - къде са магистралите, къде са тунелите, къде са ви язовирите. Къде има нещо за тези 2 години.
Нашият девиз за местните избори трябва да бъде: да не допуснем в градовете да се случи, това, което се случи в държавата“, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев.

„Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се говорят. Ако има среща, пръв аз ще я обявя“, заяви лидерът на ГЕРБ и подчерта:

Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“, каза още той. 

 
БГНЕС