Бедственото положение в Старозагорско остава, Хасковско е без вода
Бедственото положение в Старозагорско остава, Хасковско е без вода / снимка: BGNES

В старозагорските общини Раднево, Гълъбово и Опан продължава да е в сила бедственото положение, съобщиха от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

В община Гълъбово най-тежко е положението в село Обручище, където са наводнени около 200 приземни етажи и къщи. Отрядите на "Гражданска защита" продължават да работят усилено в Стара Загора, Кърджали и Велико Търново.

Положението в общините Костинброд и Петърч е овладяно, но работата по отводняването продължава. Бедственото положение там не е отменено.

Организирано е денонощно наблюдение на язовирите “Ивайловград”, “Кричим”, “Студен кладенец”, като продължава контролираното им изпускане, дебитът на изпускането намалява.

Остава затворен граничният пункт “Капитан Андреево”, който бе наводнен от придошлата река Марица. Трафикът се пренасочва през пункта ”Лесово” - "Хамза дейли”.

Хасково продължава да е на воден режим заради наводнените 30 подстанции в региона. Под вода остават да бъдат помпените станции, които захранват Харманли и Симеоновград.

В района на Харманли нивото на река Марица е паднало с един метър, а при Димитровград с около 40 см.