Баварски депутат: България е важна за ЕС със своята история и култура
Баварски депутат: България е важна за ЕС със своята история и култура / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с депутата от Ландтага на германската провинция Бавария и бивш министър-председател и министър на вътрешните работи на федералната провинция Гюнтер Бекщайн, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Цачева е представила законодателните приоритети на 41-то Народно събрание и е потвърдила волята за бързи и качествени реформи, които се очакват от цялото общество. Тя е отбелязала политиките за противодействие на корупцията и борбата срещу организираната престъпност, както и сигурността на гражданите и др.

Гюнтер Бекщайн е посочил, че България е важна за ЕС със своята вековна история и култура. Вашата страна днес има всички шансове да оползотвори по най-ефективния начин предимствата, които дава членството в ЕС, е допълнил той. 

В разговора е била дадена висока оценка на развитието на отношенията между България и германската провинция Бавария. Председателят на парламента и германският гост са изразили увереност, че това партньорството ще продължи да се развива и занапред.