110 лева комисиона за теглене от банкомат по морето. Случаят обиколи социалните мрежи през последните 2 дни. Сигналът е от Марио Куцев - българин, който от години живее в Нидерландия, съобщи NOVA.

Сега почивал на нашето море в Несебър и искал да изтегли 800 лева от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на "Юронет". Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста "солена", защото за да получи 800 лева от сметката си, ще трябва да плати със 110 лева повече.

„Щедър“ банкомат в центъра на Разград раздал хиляди левове погрешка (ВИДЕО)

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често нямаше наличност. Наложи ми се да тегля пари в кеш и ползвахме новите банкомати. Теглихме два пъти и открихме, че липсва голяма сума пари”, разказва Марио Куцев.

Мъж отива на съд за теглене на пари от чужда дебитна карта във Варна

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чеинджбюрата е драстична. Близки на пострадалия мъж му обяснили, че тази практика обаче е законна. Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутните бюра.
NOVA