Прокуратурата призова да се върнат неправомерно взетите пари
Банкомат в центъра на Разград пускал суми, далеч по-големи от заявените за теглене, предава NOVA  Случаят е от лятото на миналата година. А Прокуратурата, по записи от камерите, е установила кои са хората, теглили пари, някои от тях - многократно.

Как чрез платежна карта се пестят време и пари?

За да бъдат избегнати тежки съдебни процедури и строги наказания, окръжният прокурор на Разград призова хората да върнат надвзетите пари и даде срок от един месец.
„Зареждането на банкомата към конкретната банка е станало през юли месец миналата година.


Банката е проявила съобразителност и е извикала хората, които са теглили пари неправомерно. Тези, които са проявили разум са възстановили дължимото, а тези които не са пожелали да платят са посочени в сигнал до Икономическа полиция.” Това заяви за „Здравей, България” окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той добавя, че при заявени 100лв. на банкомата, той не може да разпознае техния номинал. Вместо 5 банкноти по 20 лв., той би пуснал 5 по 50 лв. „Банкомата е технически изправен, но хората които са го зареждали са проявили несъобразителност.

Търси се собственикът на изгубени пари до банкомат в метрото в София

Те са разменили касетите на 20 и 50-левовите банкноти. Общата изтеглена сума е доста голяма. Важното е, че хората имат различен прочит на ситуацията. Някои се ядосват, че не са разбрали за този банкомат по-рано, а други са върнали цялата сума”, добавя Тодоров.

По негови думи около 17-18 души са се върнали да теглят пари няколко пъти. Служителка на друга банка използва дадения банкомат и установява повредата. Именно тя предупреждава управата на институцията, че в банкомата има проблем.
nova.bg