/ БГНЕС
"Напуснахме коалицията, защото не сме мафия. Вече не виждам спекулации за това кой е мафия". Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Нормално и по човешки минаха разговорите. Началото на другата седмица ще има втори кръг от преговори относно имената за проектокабинет. В момента диалогът остава отворен и ще видим какви имена ще бъдат предложени", обясни той.

Той подчерта, че ИТН ще приеме правилата за КПКОНПИ

"Надявам се, че, ако има разум и не се налагат постоянно конкретни имена, може да имаме една нормална комуникация", добави Балабанов.

По думите му партията, която вкара държавата в избори в момента, ще е основният виновник.

"Има такъв народ" (ИТН) няма да приемат напусналите групата депутати да получат министерски постове", категоричен е Балабанов.

"Не бихме се съгласили с нещо такова, тъй като е нечистоплътно, и тук говорим за морал, какъвто тези хора не притежават", обясни той. "Те са на масата за преговори, но не значат нищо за мнозинството в парламента", подчерта още Балабанов. "Без тях, ако съумеем четирите формации да направим мнозинство, бихме имали 128 гласа, така че напусналите са без значение, такива хора по принцип остават без значение в политиката", добави той.

"Всички очакваме да видим кое ще е предложението на "Продължаваме Промяната" за кандидат за премиер, чакаме да види как ще протекат преговорите, БСП имат доста сериозна отговорност", коментира още Балабанов.