Атанасов: ДПС контролира пускането на пикантна информация около КТБ
Атанасов: ДПС контролира пускането на пикантна информация около КТБ / снимка: БГНЕС, архив

„Контролирано се изпуска пикантна информация за КТБ, за да се отклонява вниманието от основния въпрос - кои са тези кухи фирми, които източиха необезпечено кредити в размери на милиарди левове, кой ги контролира тези схеми, ще стане ли ясно и ще има ли арестувани".

Това заяви в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов, който е и председател на вътрешната комисия в Народното събрание.

„ДПС контролира изпускането на пикантна информация", убеден е ген. Атанасов.

„Аз не съм много обнадежден от това, което прави прокуратурата. Анализът на ДАНС за случилото се с КТБ акцентира на датата 13 юни 2014 година, на която беше проведена операцията на прокуратурата в банката", коментира още той.
„Прокуратурата дължи много отговори по скандала с КТБ. Моите притеснения са, че в прокуратурата не се работи за разкриване, а за прикриване на истинския грабеж в тази банка", каза още Атанасов.

"Как КТБ придоби цялата собственост върху сградата на площад „Гарибалди" в София?", попита депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. „Тази сграда беше собственост на Министерството на отбраната. По времето на тройната коалиция, когато дойде Цвета Маркова, се извърши странна замяна. Частта, която беше собственост на ДИКСИ, беше заменена със стара, промишлена сграда, строена през 80-те години на бул. „Цариградско шосе", каза още той.

Източник: Novanews.bg