/ БТА
Атанас Атанасов поиска подкрепа от съмишленици за нов мандат като председател на „Демократи за силна България“. На страницата си във фейсбук той написа: "Искам подкрепа, за да работя решително за отстояване каузите на ДСБ, утвърждаване на нова политическа култура в партията, запазване на идентичността ни и изграждане на следващото поколение политици. Нека заедно направим България силна!".

След предсрочните парламентарни избори на 14 ноември м.г. Атанасов обяви, че поема политическата отговорност за незадоволителния резултат на ДСБ като част от "Демократична България" и ще насрочи заседание на висшия форум на формацията, на което да бъде избрано ново ръководство.

И лидерът на ДСБ Атанас Атанасов подаде оставка

В поста си днес той съобщава, че на 18 януари е информирал членовете на Изпълнителния съвет на ДСБ, че отново ще се кандидатира за председател на партията, воден от разбирането за отговорност пред избирателите "да осигурим устойчивост на управлението, което да изолира носителите на корупционния модел, да гарантира демократичното развитие на страната, евроатлантическите ценности и възстановяване на парламентарната република".

Националната конференция е насрочена за 12 февруари.
БТА