„Атака”: Решението на ПАСЕ хвърля сянка върху образа на страната
„Атака”: Решението на ПАСЕ хвърля сянка върху образа на страната / netinfo

Парламентарната група на „Атака” обяви в декларация, че решението на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да отхвърли трите предложения на България за съдия в Страсбург хвърля сянка върху образа на страната.

Заместник-председателят на групата на „АтакаПавел Шопов направи изявление заради решението на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от понеделник да отхвърли трите кандидатури за съдия в Страсбург. Кандидатурите на вече бившия заместник-министър на правосъдието Маргарит Ганев, на адвоката Снежинка Сапунджиева и на Момяна Гунева. Фактът, че и тримата кандидати бяха отхвърлени, хвърля черна сянка върху образа на България в международен план и поставя страната ни наравно с Азербайджан и Турция, заяви още Павел Шопов.

Той упрекна управляващото мнозинство, че търси сладки длъжности за свои функционери и допълни, че мнението на ПАСЕ за трите отхвърлени кандидатури съвпадало с мнението на правната общност в България.

Народното събрание прекрати депутатските правомощия на Анелия Мингова, досегашен председател на парламентарната група на НДСВ. Тя беше избрана за член на новия ВСС.