/ ThinkStock/Getty Images
Днес православните християни отбелязват Архангелова задушница. Тя е една от трите най-големи Задушници през годината, наречени Велики Задушници и предшества празника на водача на небесното войнство Св. Архангел Михаил. На днешния ден изразяваме християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите.
 
По традиция на Задушница се посещават гробовете на нашите близки, а във всеки православен храм се отслужват заупокойни служби, с които се почита паметта на покойниците. На Архангелова задушница се отдава и вечна признателност на офицерите и войниците, загинали за България.
 
В София от 08:00 ч. до 16:00 ч. днес се разкриват и допълнителни линии на градския транспорт.
 
За пътуване до „Орландовци” на живеещите в квартал „Борово” е предвидена временна трамвайна линия. Разкриват се и временни автобуси за „Централните гробища” и „Малашевските гробища”, като те ще са по линии с номера 18А, 79А,  86А и 90А.
 
За гробищен комплекс „Бакърена фабрика” пък са предвидени автобусни линии 108А и 83А. Първата ще се движи от жилищен комплекс „Люлин 5” до ул. „Бели Дунав”, а втората ще обслужва живеещите в района на „Хладилника.”
 
Трамвайни линии №3 и 18 и тролейбусна линия №9 ще работят с увеличен брой коли, посочват от столичната община.