Софийският районен съд отмени ареста на Бойко Борисов. Решението може да бъде обжалвано в 14 -дневен срок. Също така ГДНП трябва да плати на бившия премиер 310 лв., направени като разход по делото.

По-рано адвокат Станислава Каракушева изложи мотивите за искането съдът да отмени заповедта за задържане на бившия премиер с думите, че тя е незаконосъобразна, предаде БГНЕС. Сред причините за това, според нея, е липсата на посочени фактически основния в самата заповед – време, място, действия, които се твърди, че са причината за задържане на Борисов. „Това е порок, който е самостоятелно основание за отмяната на заповедта“, каза тя.

МВР не е предложило постоянен арест за Бойко Борисов

Малко по-късно Бойко Борисов благодари на съда в пост във Фейсбук.
На 17 март лидерът на ГЕРБ, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

Борисов, Арнаудова и Горанов бяха арестувани заради образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Адвокат Менков: Борисов е политик от световна класа, няма да съди държавата заради ареста