/ iStock/Getty Images
Не е имало лед в участъка от АМ "Струма" при верижната катастрофа на 153-ти километър в района на пътния възел "Мелник" на 3 февруари сутринта, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Температурите и на въздуха, и на повърхността на асфалтовата настилка са били плюс 9 градуса, показват данните от метеорологичните станции на отсечката.

След верижната катастрофа: Възстановено е движението по АМ „Струма”

АПИ прави това уточнение по повод на твърдения в медиите и в социалните мрежи. Всички информационни табла в района на инцидента са били с предупредителен надпис за мъгла.

При инцидента са се сблъскали пет леки автомобила и два микробуса. Пострадаха двама мъже и две жени. Те са били транспортирани за оказване на медицинска помощ в болниците в Петрич и Сандански. Катастрофата става при изключително гъста мъгла. 

В гъстата мъгла шофьорите на идващите тирове успяват да реагират и успяват да спрат преди да се забият в катастрофиралите коли.

От АПИ апелира шофьорите да карат внимателно, спазвайки правилата за движение по пътищата, въведените ограничения на скоростта и необходимата дистанция, които са определящи при неблагоприятни метеорологични условия и ниска видимост, каквато е имало при верижната катастрофа на АМ "Струма".