Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не и на търговия
Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не и на търговия / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не и на търговия
73223
Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не и на търговия
  • Антон Кутев: Готови сме на диалог, но не и на търговия

Отлагането на разглеждането в зала на Закона за МВР е знак от страна на БСП за диалог, коментира депутатът от левицата Антон Кутев.

„Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия. Готови сме да проведем диалог с всички, стига това да не означава накърняване на националните интереси и разбира се, на интересите на избирателите на БСП. От тази гледна точка днес ние отложихме, с идеята да проведем разговори с всички политически сили - с някои вече са проведени, с други ще ги проведем днес, по повод на Закона за МВР", коментира Кутев.

По думите му утре отново ще разгледат Закона за МВР: „Защото за нас той е ключов и изключително важен. Той касае социални права и това е единият от Законите, които касаят и нашите избиратели и националните интереси. Няма да се откажем от разглеждането му през утрешния ден".

Кутев подчерта, че това не означава липса на диалог, но означава, че диалогът трябва да бъде в определени рамки и не може да им се поставят условия и да им се извиват ръце: „Напротив, трябва да търсим общото и доброто за българските граждани. След като изминахме целия този път, ветото на президента утре трябва да влезе в зала".