/ БТА
Регионалното развитие изисква приемственост и устойчивост, заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков.

Той изрази надежда за служебен министър с неговия ресор да бъде избран човек, който ще „продължи започнатото и ще запази визията за приоритетите“„Те не са на определен министър, те са национални“, посочи той. 

Андрей Цеков отново заяви, че не е търсен за разговори за негово участие в бъдещия служебен кабинет. 

Като най-важните теми, по които следващият кабинет трябва да продължи работа, той посочи големите инфраструктурни проекти и магистралното строителство. По всички магистрали има осигурен фронт за работа. В края на миналия месец се възобнови строителството по „Хемус“. Магистралата „Видин – Ботевград“ – също. По магистрала „Струма“ имаме зелена светлина, каза още Цеков. 

По повод проверката на Прокуратурата на Европейския съюз (ЕС) в шест български фирми и в частни имоти, свързани със строителството на тунел "Железница" на магистрала "Струма“, министърът в оставка коментира, че данните, с които министерството разполага, вече са публични. 

Нямам никакви данни, за информация трябва да се обърнете към разследващите органи. Данните, с които ние разполагаме, ги обявихме публично. Всяко едно плащане е видно кога е направено. Оттам нататък може само да гадаем“, каза Цеков. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
Иван Лазаров, БТА