Константин Проданов
Константин Проданов / БГНЕС
АБВ внесе сигнал до главния прокурор и ДАНС с искане да разследват  ДОСТ. Лидерът на формацията Константин Проданов заяви, че трябва да се провери финансирането на партията на Лютви Местан и начина, по който турската страна агитира нея. От АБВ допълниха, че макар ДОСТ да не влезе в парламента, това не трябва да успокои ситуацията.

Какъв е електоратът на партиите?

На първо място трябва да се разследва дейността на ДОСТ, а след това да се отмени регистрацията й и да се обяви за противоконституционна, ако се докажат връзките й с турската държава, заяви Проданов. И определи искането на ДОСТ за касиране на изборите като „наглост”. 

Резултатите от изминалите предсрочни парламентарни избори са разочароващи, отчетоха от коалиция "АБВ-Движение 21" след вота. Проданов определи резултата като разочароващ и далеч от очакванията на коалицията. Предстои да бъде направен пълен анализ на причините, довели до него.

Лидерът на АБВ: Потенциалните партньори на ГЕРБ са непредсказуеми

Все пак Проданов посочи своите причини-до него достигнали сигнали за доста машинации на изборите. "Ще обобщим сигналите и ще сезираме органите", допълни лидерът. По думите му новото ръководство не е имало достатъчно време да се наложи и да се представи пред обществото.

Социолог: Партиите не получиха колкото очакваха

Лявото продължава да е в криза, категоричен бе Проданов. Според него кампанията е показала, че не се води идеен сблъсък, а се говори по злободневни теми. "Нямам очаквания, че съдбата на кабинета "Борисов 3" ще е по-различна от предишните. Няма да е далеч моментът, в който пред нас ще стои въпросът за нови избори", каза още лидерът на АБВ.