Пациентка от Бургас се оказа с личен лекар в София, със сменен адрес и чужд подпис под собственото име. И всичко това без жената дори да подозира, посочва NOVA.
 
Марина Цветкова е родена, живее и работи в Бургас. Или поне така си мисли... Когато преди два месеца отива на преглед. От личния си лекар разбира, че вече година не е негов пациент и че живее... в София. Поне по документи.
 
"Включена съм в пациентските листи на д-р Милена Николова Иванова с подадена регистрационна форма за постоянен избор на семеен лекар, което мога да покажа, защото ми пратиха и копие. Тук установявам - на това заявление, че подписът не е моят", разказва потърпевшата.
 
От проверката на Касата, Марина разбира, че личните ѝ данни са използвани без нейно знание, издавани са направления, а адресът ѝ е сменен със софийски. Оказва се, че на посоченото място нито я познават, нито пък са пациенти на д-р Николова.
 
Самата лекарка заяви, че се е объркала:
 
"Аз, като записвам нов пациент, вкарвам ЕГН-то. И понеже съм с очила, явно съм видяла някаква цифра не както трябва и съм генерирала нейното име. А на адреса, който е записан, живее явно друг човек, който е искал да се запише при мен. Не съм ходила да проверя", обясни тя и допълни, че не може да си обясни защо на този адрес няма нейни пациенти.
 
От Здравната каса отказаха коментар. В писмо потвърждават, че лекарката е извършила нарушение. Издали ѝ протокол за неоснователно получени суми, които трябва да им възстанови.
nova.bg