/ ThinkStock/Getty Images
Учебни занятия нямаше в 41 училища в страната заради влошените метеорологични условия и пътната обстановка, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
 
Най-много - 10 училища, са затворени в област Разград. Това са Основното училище (ОУ) "Св. Климент" в село Юпер, Основното училище "Паисий Хилендарски" в село Равно, ОУ "Никола Й. Вапцаров" в село Бисерци, Средното училище "Христов Ботев", Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие, Началното училище "Васил Левски" в Лозница, ОУ "Виделина" в село Сейдол, ОУ "Иван Вазов" в село Веселина, ОУ "Христо Ботев" в село Гороцвет и ОУ "Кирил и Методий" в село Трапище.
 
Училища затварят врати заради снега

Осем са училищата без учебни часове в област Силистра. Две от тях - Средното училище "Христо Ботев" и Средното училище "Йордан Йовков", са в Тутракан. По едно училище е затворено в Главиница и в селата Сокол, Стефан Караджа, Зафирово, Цар Самуил и Нова Черна. Тези училища ще останат затворени и утре, 27 февруари.
 
В Перник заради нарушено топлоподаване не се учи в пет училища - ОУ "Св. Иван Рилски", ОУ "Св. Кирил Философ", Шесто средно училище "Св. св. Кирил и Методий", СУРИЧЕ "Д-р Петър Берон" и ПМГ "Христо Смирненски". По пет училища са останали затворени и в областите Видин и Враца, а в Шумен - четири.
 
Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната

По едно училище в областите Кърджали, Плевен, Русе и Пазарджик не е имало учебни часове - ОУ "Иван Вазов" в село Костино, ОУ "Васил Левски" в село Беглеж, ОУ "Св. Климент Охридски" в село Сваленик и ОУ "Константин Величков" в село Паталеница. Заради усложнената пътна обстановка не са учили и пътуващи ученици от общините Павликени и Свищов.
 
Във вторник и сряда всички ученици от общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат във ваканция. До 1 март, включително, няма да учат и в пет общини от област Смолян - Смолян, Доспат, Борино, Баните и Мадан.