История за едно необикновено семейство
4-годишната Алма е автор на книга със специална мисия. Семейство Благоеви са господари на смеха и доброто настроение - Алма, Даниела, Ивайло и черният лабрадор Карлос, коойто може да пие, но и да пее. Семейство като тяхното, което очакваш всичко да правят със сърце. Последната им е идея е книга със специална мисия, написана от 4-годишната Алма. "Направила съм първата си книжка, за да помагам на бедните дечица и кученца. Парите отиват при тях", казва малката Алма в ефира на NOVA.

Хрумването за книгата дошло наскоро и непоканено. "В една вечер си седяхме и говорейки за животни, реших да ѝ представя и друга част от нещата - снимки за животни в беда. Алма много се трогна и пожела да напише тази весела и хубава история. Ние само помагахме с реализацията", заявявамайка ѝ Даниела.

Анимационни герои, които са вдъхновени от истински хора (ВИДЕО)

Така започнала историята за веселия Шугърленд, където нямало нищо невъзможно. Къщите били от захар и шоколад, можело да разхвърляш без да подреждаш. От чешмата течал ябълков сок, а дърветата били с вкус на сладолед, а имало и куче на име Карлос със способност да лети. "Има и дървета, които са вълшебни. Когато падне една златна ябълка от тях, пораства друга на нейно място", казва още малката писателка.

Не само историята, но и рисунките в книгата са на 4-годишната Алма, отличена наскоро като една от децата на годината. Идеята ѝ да помогна тепърва ще търси точната си посока. "Следващата стъпка е да идентифираме място, където искаме да ги дадем, защото има места с изоставени животни. Искаме организация, която да не е много масова. Средствата няма да са много, но идеята е по-важна", добавят родителите.