20-те хиляди евро, поискани от прокурора, били за ремонт на жилището му
20-те хиляди евро, поискани от прокурора, били за ремонт на жилището му / netinfo
Прокурорът Емил Милев е записвал няколко пъти задържания с подкуп прокурор Ангел Дончев с лично записващо устройство. Това обясни самият Дончев преди начало на съдебното заседание по мярката му за неотклонение. Той добави, че поискал от него 20 000 евро, за да довърши ремонт на апартамента си.

„Обикновено човешко предателство” нарече Ангел Дончев това, че Емил Милев е подал сигнала за него. По думите му парите не са на Милев. Дончев го поканил да му даде парите вечерта в дома му, но Милев го извикал в близко кафе, където бил арестуван.

Първоначално Дончев отрече да е ставало дума за министъра на вътрешните работи Румен Петков при разговора им, после каза, че името е споменато във връзка с личните им отношения.

Ангел Дончев обаче отрече да има лични отношения с министъра на вътрешните работи и бе категоричен, че той не е замесен във финансовите отношения на двамата прокурори.

Дончев заяви, че е твърде рано да обяснява защо се появява името на Румен Петков.

При записания вечерта разговор между двамата прокурори е ставало дума и за други прокурори, но категорично не е споменавано името на главния прокурор Борис Велчев.