17-годишна открадна микробус и блъсна други коли, след като пушила марихуана
17-годишна открадна микробус и блъсна други коли, след като пушила марихуана / DarikNews.bg, Дарик Шумен

17-годишно момиче открадна микробус и удари с него няколко автомобила в Шумен, информират от полицията.

Сигнал за инцидент на улица в Шумен е получен вчера рано сутринта. Товарен автомобил „Мерцедес Вито, при движение назад, ударил лек автомобил „Опел", който пък ударил друг - „Субару", всички паркирани на улицата.

След проверка е установено, че микробусът е управляван от 17-годишна девойка от град Смядово, позната на полицията. При направения тест е установено, че е управлявала и след употреба канабис. Отказала да даде кръвна проба за химичен анализ, след което е задържана за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Пред полицията момичето обяснило, че около полунощ решила да се срещне със свой 15-годишен приятел от Варна, който гостувал при роднини в Шумен. След като нейни познати й отказали да я откарат от Смядово до Шумен, тя потърсила отключени автомобили и така намерила „Мерцедес Вито", като в превозното средство се намирал и контактният ключ. С автомобила се придвижила до Шумен, където се срещнала с 15-годишния си познат и негов приятел на 16 години.

Претърсен е домът й в Смядово, откъдето са иззети везна, електрически батерии и осветителни тела, които са откраднати от магазин за строителни материали в Смядово. Пред полицията момичето обяснило, че влязла в двора на търговски обект, отключила врата на магазина и отнела сумата от около 500 лева и стоки.

По случаите са образувани досъдебни производства.