Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети Велико Търново
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети Велико Търново / БГНЕС
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети Велико Търново по повод отбелязването на 140 години от началото на военното образование в България и откриването на първото военно училище.
 
Събитието ще се състои от 10.30 часа в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов". По-късно през деня държавният глава ще разгледа учебно-материалната база на Националния военен университет "Васил Левски". Румен Радев ще посети православния храм "Св. Седмочисленици" и ще поднесе цветя пред паметника на Васил Левски и паметника на възпитаниците в района на висшето учебно заведение.
 
В честването на празника на Националния военен университет (НВУ) "Васил Левски" ще участват министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Тържеството ще бъде в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" в града. В района на НВУ ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски и паметника на възпитаниците. Честванията ще продължат на следващия ден.
БТА