Пат Кокс: Сестрите заслужават европейска солидарност
Пат Кокс: Сестрите заслужават европейска солидарност / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият председател на Европейския парламент и президент на Международното европейско движение Пат Кокс насърчи гласуването на предстоящите в България избори за европейски представители в подкрепа на българските медицински сестри в Либия.

Според Кокс българите трябва да гласуват, изпращайки послание към Брюксел, че Европа трябва да си свърши работата и сестрите трябва да се върнат у дома.

Твърдо съм убеден, че като европейски граждани българските сестри заслужават абсолютна европейска солидарност, каза Пат Кокс. Той определи ситуацията в Либия като голяма хуманитарна криза и изрази съчувствие както към либийските деца и техните семейства, така и към българските медици.

Според Кокс е необходимо двустранно решение на проблема, насочено към жертвите на заболяването и към медиците, които трябва да бъдат освободени.

Никой политик в Брюксел не може да замести лоша политика у дома, посочи Пат Кокс. Ползвайте европейските субсидии, но те не са заместител на иновациите и на поощряването на бизнеса, посъветва той.