Василев: България ще бъде съюзник на Турция по пътя й към еврочленството
Василев: България ще бъде съюзник на Турция по пътя й към еврочленството / снимка: BGNES

България ще бъде съюзник и приятел на Турция по пътя й към еврочленството. Това каза министър Никола Василев при срещата си с валията на Одрин по време на ежегодната си обходна обиколка на граничен пункт Капитан Адреево.

В лицето на България Турция винаги ще има партньор за приемането й в Европейския съюз, каза министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев по време на посещението си на граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево.

Той подчерта, че отпадането на транзитните гранични такси за турски шофьори с шенгенски визи е огромна крачка напред в двустранните отношения. Още в самото начало на инспекцията си Василев отчете сериозни неточности в размера на допустимите сума за внос и износ и сам свали грешните стикери.

В проверката си Василев беше придружаван от директора на Агенция „Митници” Асен Асенов, от директора на Гранична полиция Красимир Петров и от управителя на област Хасково Райна Йовчева.

Област Хасково няма нужната сума от 100000 лева за събарянето на вишка, която има опасност да се срути, каза Йовчева. Министър Василев посочи и обновения герб на пункта и посочи, че новите държавни символи са поставени на всички гранични пунктове.