/ ThinkStock/Getty Images
Няколко холандски партии смятат да поискат от властите в Амстердам да преместят квартала на Червените фенери от центъра на града.
 
Заради нарасналия туристически поток проститутките изпитват множество неудобства. Туристите разглеждат жените, крещят и се снимат с тях, но въобще не търсят техните услуги, което значително намалява доходите на дамите, предлагащи интимни услуги.
 
Забраняват на туристите да се вторачват в проститутките в Амстердам

Членовете на партиите GroenLinks, D66 и SP предполагат, че, ако бъдат издадени нови лицензи за проституция извън пределите на историческия център на Амстердам, жените ще могат на законни основания да работят там, без да се сблъскват с туристическите тълпи.
 
„Ние можем да направим това алтернативно място безопасно, привлекателно и отговарящо на желанията на секструженичките“, заявиха от GroenLinks.

Жриците на любовта - на изпит

Александър Хамелбург от D66 заяви, че тези нови места трябва да съблазнят проститутките да напуснат района на Червените фенери, тъй като там те ще могат да работят анонимно - без туристи, които да искат постоянно да се снимат с тях.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС